HartNodig Apeldoorn

Bewegen houdt gezond

 

 

 

 

 

 Sportvereniging HartNodig in Apeldoorn

 

 

Sportvereniging HartNodig in Apeldoorn bestaat al sinds 1985. Het is een gezellige sportvereniging die ontstaan is doordat (ex)hartpatiënten, na de revalidatie in het ziekenhuis willen blijven sporten onder deskundige en gekwalificeerde begeleiding. Op deze manier kunnen zij hun conditie op een plezierige en gezonde manier op peil te houden. Door de jaren heen hebben zich ook steeds meer sporters aangesloten die geen hart- of vaatziekte hebben. Zij zijn van harte welkom.

Men kan kiezen uit een aantal sportgroepen waar een combinatie van sport en spel wordt aangeboden en/of een groep waar alleen volleybal wordt gespeeld.  In de sport en spelgroepen worden bewegingsoefeningen gedaan waarna er verschillende sporten worden gespeeld. In de volleybalgroep wordt alleen volleybal gespeeld met eerst een warming-up voordat er gespeeld wordt. De volleybalgroep doet ook incidenteel mee aan regionale volleybal toernooien.

Op dinsdag, woensdag en donderdag avonden wordt gesport verdeeld over 4 groepen en twee zalen.  De gymzaal van de school De Boemerang, tegenover Sportzaal van het Mheenpark, aan de  Zilverschoon 104  en de sportzaal Sprengeloo aan de Schuttersweg 20

Voor degenen die al een behandeling achter de rug hebben aan de bloedvaten of het hart, zijn de vooruitzichten bewijsbaar beter, wanneer een actieve en sportieve levensstijl wordt gevolgd. Natuurlijk in combinatie met gezonde voeding en niet roken. De hartrevalidatie in het ziekenhuis wordt met groot enthousiasme gevolgd, maar helaas ontstaat daarna vaak een leegte. Bij HartNodig zijn daarom sportgroepen met een gekwalificeerde sportleider en er is altijd een AED aanwezig. Bij de volleybalgroep is er geen sportleider, maar zijn er voldoende leden die een AED kunnen bedienen en er is in alle sportgroepen een calamiteitenplan.

Sportvereniging HartNodig in Apeldoorn kan het vangnet zijn voor degene die graag verder willen met een gezonde leefstijl, door het aanbieden van een gezellige sportieve bezigheid. Mogelijk voor een aantal sporters misschien een springplank naar sportbeoefening in een ander verband, individueel of in een vereniging.

Voor meer informatie over HartNodig kunt u bellen met:

Bert Keijer

Voorzitter HartNodig

Zanderijweg 14

7312 EH Apeldoorn tel: 055-3556647

info@hartnodigapeldoorn.nl